AB UDYK Toplantısı

 AB Uyum,Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı 3. dönem toplantısı 22 Eylül 2011 Perşembe günü saat 14.00 de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Vali Yardımcısı Hanlar İDEN Başkanlığındaki toplantıya İlçe Kaymakamları, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Şener , Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Yılmaz,İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Zafer BAYCAN, Niğde Valiliği Halıcılık Birliği Müdürü Bilgehan HARMANŞAH,  AB Uyum,Danışma ve Yönlendirme Kurulu üyesi olan daire müdürleri ve  sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantı Niğde Valiliği Halıcılık Birliği Müdürü, Niğde Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Koordinatörü Bilgehan HARMANŞAH'ın toplantı hakkında bilgi vermesi ile başladı.

Bilgehan Harmanşah " AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK) toplantılarının İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Daire Başkanlığı'nın 26/01/2010 tarih ve 2010/06 sayılı genelgesi gereğince yılda üçer ayda bir yapılması gerektiğini belirtti. Bilgehan Harmanşah UDYK toplantısının amaç ve görevlerini belirttikten sonra Avrupa Birliği Açık Teklif Çağrıları hakkında bilgi verdi.
 
Toplantıda ayrıca 2011 yılında kabul edilen 13 Avrupa Birliği Projesi hakkında proje koordinatörleri tarafından kurul üyelerine sunum yapıldı. İlk sunumu yapan Niğde Valiliği Halıcılık Birliği Müdürü Bilgehan HARMANŞAH Niğde Valiliği'nin "Mahalli İdarelerde Mesleki Eğitim" Projesi hakkında bilgi verdi. Bilgehan Harmanşah "Proje ile 2012 yılında  Almanya ve Letonya'ya hareketlilik düzenleneceğini ikişer hafta olan hareketliliklere 18 şer olmak üzere toplam 36 kişinin katılacağını açıkladı.
 
Daha sonra diğer projelerin sunumları proje koordinatörleri tarafından yapıldı.
Niğde Teknik ve End.Meslek Lisesi'nden Ali TAŞ, TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesinden Yasin DAĞ, ODTÜ Özel Niğde İlköğretim Okulundan Ebru GÖZCÜ, Hacıabdullah Şehit Doğan Demir İlköğretim Okulundan Yasemin ÖZTÜRK, Niğde Fatih Anadolu Lisesinden Ayhan TONGA, Bor Mehmet Akif ERSOY İlköğretim Okulundan Elçin Kiraz Ünal TEZ, Kemerhisar Hisar İlköğretim Okulundan Naibe Funda Dost, Niğde Eğitim Gönüllüleri Ulusal Eğitime Destek ve Yardım Derneğinden Akif KAPLAN, Kapadokya Kadın, Gençlik,Eğitim Derneği'nden Şükriye HALAÇOĞLU, Çiftlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden TARIK TÜFEKÇİ, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Yusuf TÜFEKÇİ projeleri hakkında bilgi verdi
.

 

 
 


Bu yazıyla ilgili 1 yorum yapıldı.


İlhan | 12.09.2011, saat 09:54 #1
Devletimizin AB'ye verdiği katkıların geri alınarak ülkemizde kullanılması ancak ve ancak AB'ye hazırlanacak projelerin arttırılmasıyla mümkün olacaktır. Biz AB'nin parasını değil kendi ülkemizin kıt kaynaklarından artırarak ödediği katkıları kendi ülkemizide kullanabilmek amacıyla bu projelere ağırlık vermek zorundayız. Bu konuda Niğde'nin de çok mesafe alması gerekmekte. Tüm kesimler kamu, özel kesim ve sivil toplum örgütleri samimi bir işbirliği içine girmeli. Bu faaliyetlerin kamuoyu gündeminde tutulması hususunda Halıcılık Birliği Müdürü Bilgehan Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum.

Bu Yazıyla İlgili Yorumda Bulun:

Adınız-Soyadınız
Mail adresiniz
Güvenlik kodu Kodu yenile
Yorumunuz