Halıcılık Birliğinin 47.Kuruluş Yıldönümü

Geleneksel el sanatlarımızdan olan halıcılığın yaşatılması için 1972 yılında faaliyete geçen Niğde Valiliği Halıcılık Birliğinin kuruluşunun 47. Yılı, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Halıcılık Birlik Müdürü Bilgehan Harmanşah ve kursiyerlerin katılımı ile kutlandı.

Kuruluş yıldönümü münasebeti ile pasta kesilen programda Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Niğde Milletvekili Selim Gültekin dokuması tamamlanan halıların iplerini keserek; devam eden halı tezgâhında ilmek attılar.

Programın ardından kursiyerlerle tek tek sohbet eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, dokumacılığın Orta Asya Türk toplumlarının ortak bir kültürü olduğunun altını çizerek; “Dokunan her halı tarihten bir iz taşır. Her motif bir yaşanmışlığı anlatır. Kültürümüzde dokumacılık önemli bir yer tutar. Halıcılık Birliğimizde verdiği hizmetle bu kültürümüzü yaşatıyor. İl Merkezinde 27 olmak üzere Bor ve Çiftlik İlçelerimizde devam eden kurslarla birlikte toplam 80 kursiyerimiz halı dokumaktadır” dedi.

 

 


Bu yazıyla ilgili yorum yapılmadı.


Bu Yazıyla İlgili Yorumda Bulun:

Adınız-Soyadınız
Mail adresiniz
Güvenlik kodu Kodu yenile
Yorumunuz